Beweging en Gedrag

Beweging en gerichte fysieke oefeningen hebben een invloed op de hersenen !
We kunnen dus specifieke oefeningen gaan gebruiken om een positieve invloed te hebben op de hersenen en gedrag.
Dit is vooral interessant bij:

- de algemene ontwikkeling van de pup en hond
- bij gedragstherapie
- bij algemene hondentraining (zoals wandelen aan een losse lijn, rustig blijven in onrustige omgeving ...) 

Een gezonde geest in een gezond lichaam. 

Het lichaam stuurt continu enorm veel feedback naar de hersenen, die feedback heeft meestal onbewust een duidelijke invloed op het gedrag. Deze enorme hoeveelheid input naar de hersenen, van interne en externe (omgeving) prikkels kan soms overweldigend zijn voor het opgroeiende brein. Met de juiste fysieke oefingen kunnen we de hond leren om een mentaal evenwicht te houden. 

Langs de andere kant gaan honden met gedragsproblemen (angst, agressie, laag zelfvertrouwen, hyper gedrag ...) vaak ook op een bepaalde manier bewegen en een bepaalde lischaamshouding aannemen. Bij het starten van een gedragstherapie is het dus heel belangrijk om ook een fysieke verandering te ondersteunen. Met een aantal simpele lichamelijke oefeningen kan je een grote invloed hebben op de gewenste gedragsverandering. 

De basis voor elke oefening die we onze hond vragen, van simpel wandelen aan de lijn tot de hoge fysieke eisen van agility, is het vermogen van de hond om fysiek en mentaal evenwicht te behouden. Zonder deze basis wordt elke oefening zeer moelijk en ligt de kans op frustraties en kwetsuren duidelijk hoger.

De oefeningen die hierbij worden gebruikt zijn mogelijk in elk huis of tuin met enkele simpele voorwerpen, maar de resultaten zijn heel duidelijk. 

Spreker: Els Vidts
"Mijn passie en kennis haal ik uit de humane studies van kinesitherapie, manuele therapie en osteopathie. De combinatie van het fysieke aspect met gedragstherapie brengt voor mij 2 werelden perfect samen die een hele grote invloed op elkaar hebben, wat mij enorm boeit. Ik deel graag deze kennis op een heldere en duidelijk bruikbare manier met collega's en gepassioneerde hondenbaasjes. "

 

Praktische informatie:

  • Datum en tijd:

Zondag 2 juni 2019
Van 9u30 tot 16u30

 

  • Inschrijving:

Deelname per persoon: 75€
U kan zich aanmelden via e-mail.
Klanten met een beurtenkaart kunnen zich ook inschrijven via de agenda, 7 punten per deelnemer. 
 

 

  • Locatie:

Park van Beervelde 
Schutterslokaal
9080 Beervelde
België