Detectie Workshop

Met Louise Wilson van Conversation K9 Consultancy 

 

Maak kennis met de wereld van detectie of verdiep je verder onder begeleiding van de expert Louise Wilson.

Louise Wilson is een professional met meer dan 15 jaar ervaring, van het trainen van honden om ivoorsmokkel op te speuren tot het zoeken naar vleermuis karkassen. Met een internationale palmares van operaties om detectie honden in te zetten voor natuurbescherming, halen we een echte topper naar België. 
Tijdens deze drie daagse workshop nodigt Louise Wilson je uit in haar wereld, van operationele case studies tot de fundamentele basis om een top detectie hond te trainen. 
Alle niveau's kunnen aan bod komen met de gepaste uitdaging, met elke hond wordt individueel gewerkt. Dit betekent ook dat de andere honden ondertussen in hun auto wachten.   

Deze workshops zijn onderdeel van de Nosework Trainer Development. De deelnemers aan deze opleiding zullen aanwezig zijn als observatoren. Er worden geen andere observatieplaatsen aangeboden. 

Louise Wilson is specialist hondengeleider en trainer sinds meer dan 15 jaar. Ze was directeur en hoofdtrainer bij het grootste K9-detectie bedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Nu biedt ze onder haar eigen bedrijd, Conservation K9 Consultancy, wereldwijd haar diensten aan. Ze heeft ervaring opgebouwd met de beste trainers en handlers, uit politie, militaire en civiele wereld. Het is voor haar een grote passie om alles wat ze heeft geleerd en al de ervaringen die ze heeft opgebouwd te kunnen delen met anderen! 
Louise heeft een zeer persoonlijke en organische aanpak in het trainen van honden. Honden moet in de eerste plaats hond kunnen zijn en bij trainen en begeleiden moet steeds het welzijn van de hond voorop worden gesteld.
Louise traint vooral honden en handlers om actief te zijn in de wereld van natuur conservatie.  In Afrika is ze vooral actief geweest in het trainen van honden om buit van stropers op te sporen. In de Uk is ze nu vooral bezig met het opsporen van dieren of uitwerpselen van dieren om op die manier hun aanwezigheid in een bepaalde regio, op die manier kunnen gebieden uitgeroepen worden tot beschermde gebieden. Een zeer praktische en milieuvriendelijke manier om samen te werken met je trouwe vriend. Hiervoor worden burgers ingezet die met hun hond zijn opgeleid bij Louise. 

 

Praktische informatie en Inschrijven

  • Data:

Workshop 1: 29/02-01/03/2020
Workshop 2: 27/6-28/6/2020
Van 10:00 tot 16:00
 

  • Prijs:

200€ BTW incl. / combinatie / workshop
Maximaal 6 combinaties (hond/begeleider)
 

  • Voertaal: Engels

 

 

  • Locatie:

Park van Beervelde 
Schutterslokaal
9080 Beervelde
België