Fysieke therapie

Een gezonde geest in een gezond lichaam.
Veel problemen in de gedragstherapie hebben ook hun fysieke component. Om dus alle facetten zoveel mogelijk te kunnen beïnvloeden leek het mij noodzakelijk om ook het hondenlichaam therapeutisch, fysiek te ondersteunen en te behandelen waar nodig. 

De therapie die ik aanbied kan bestaan uit manuele behandeling en/of fysieke oefeningen. Soms is er eerst een periode manuele behandelingen nodig voor we kunnen komen tot fysieke oefeningen, soms ook omgekeerd, afhankelijk van de nadruk die we leggen in de behandeling. 

 

De manuele behandeling is gebaseerd op mijn kennis en studies van kinesitherapie, manuele therapie en osteopathie. Het is echter meer dan dit daarom wil ik me niet vast binden aan een bepaalde noemer. Ik werk met spieren, fascia, gewrichten en vooral fluïda.

De fysieke oefeningen kunnen gericht zijn op een lichamelijk probleem (instabilliteit, stijfheid, spierzwakte ...) of op een gedragsprobleem zoals bv. trekken aan de lijn, hyper gedrag, angstig gedrag, weinig zelfzekerheid ... 
Sommige fysieke symptomen hebben eerder een oorzaak in een bepaald gedrag, dan is de combinatie tussen gedragstherapie en fysieke oefeningen die gericht zijn op het mentale aspect, een ideale combinatie. 
Daarnaast werk ik vanuit het principe van sensorische integratie. Dat betekent dat ik in elke oefening zoek naar de juist sensorische input met correcte mentale integratie om tot een juiste beweging/gedrag te komen. (Meer hierover weten ? Kijk uit maar mijn workshops over beweging en gedrag of over sensorische integratie)

 

Tijdens of na de behandeling krijgt u natuurlijk alle uitleg en worden al uw vragen beantwoord. De oefeningen kan u met simpele middelen ook thuis verder zetten. Door het inzenden van videos krijgt u ook feedback wanneer u de oefeningen thuis uitvoert.

 

 

Duur: ongeveer een uur

Afspraak: contacteer me via e-mail of bel 0487/439.669 

Prijs: 50€/behandeling

Meer informatie gewenst: neem contact, of volg de lezing Beweging en Gedrag


In alle lessen ligt de nadruk op het uitbouwen en verdiepen van de relatie en communicatie tussen mens en hond.
Elkaar begrijpen en vertrouwen vormen daarbij 2 centrale peilers.

Belangrijke voorwaarde bij het volgen van de lessen:

  • Alle honden dragen een harnas 
  • Geen corrigerende middelen toegelaten
  • Leibanden minimum 3m lang 

Alle prijzen zijn inclusief BTW