Hier komen

Het is fijn om uw hond vrij te zien lopen door de velden. Het is nog veel fijner als hij ook terugkomt als hij wordt geroepen.

Of uw hond snel terug komt als u roept hangt van heel veel verschillende factoren af: juiste beloning, aanmoediging, timing, lichaamstaal, algemene relatie, niveau van excitatie van de hond ...

Zolang het terug komen niet perfect is, is het zeer belangrijk dat een goede begeleiding wordt gegeven. Ook hiervoor is het cruciaal dat u de lichaamstaal van de hond herkent en begrijpt.

 

Doelstellingen:

  • Algemene aandacht verbeteren voor het baasje op wandeling
  • Taal en lichaamstaal van het baasje aanpassen
  • Lichaamstaal van de hond begrijpen
  • Goede timing voor aanmoediging en beloning
  • De terugroepoefeningen uitbreiden in verschillende situaties op verschillende plaatsen
  • Terugroepen op het moment dat de hond snel wegloopt van zijn baasje

 

Wijze van lesgeven: Alhoewel het groepslessen zijn komt elke hond individueel aan bod. Tenzij bij gevorderde oefeningen om de moeilijkheidsgraad op te drijven. De duur van de sessie per hond is afhankelijk van wat de hond aankan en van wat er wordt aangeleerd, zodat de hond optimaal kan leren, zonder in de fout te gaan. Op die manier krijgt u eigenlijk individuele begeleiding. Uiteindelijk zal u minstens ook evenveel leren door andere honden en begeleiders te zien werken en ook mee te werken aan hun lessen. Er wordt doorlopend en voor iedereen uitleg gegeven over de lichaamstaal van de honden, hoe te observeren, hoe te anticiperen, hoe te bege-leiden en vooral hoe problemen te voorkomen.

Voor wie: Elke hond, elke leeftijd.

Na het volgen van een theorieles "Hier komen"

Als u twijfelt of uw hond in deze les thuishoort, neem dan vrijblijvend contact op.

Plaats: Theorielessen gaan door in het lokaal, praktijklessen op verplaatsing.

Duur: Theorieles: 1,5 tot 2 uur. Praktijklessen: afhankelijk van het aantal deelnemers. Elke hond komt individueel of per twee aan bod. 

Tijden: Theorieles: volgens aankondiging (zie Homepage > Nieuws)

Prijs: Theorielessen zijn 25€, tenzij u een beurtenkaart / leskaart aanschaft. Leskaarten kosten 200€ voor 10 lessen, 110€ voor 5 lessen. Deze leskaarten zijn op persoonsnaam en kunnen dus gebruikt worden voor meerdere honden binnen het gezin. Leskaarten kunnen niet worden doorgegeven aan andere personen. Eenmaal u een leskaart hebt aangeschaft is deze geldig voor alle groepslessen en theorielessen van FreeDogz. 
Leskaarten kunnen niet worden terugbetaald.

Inschrijven: neem contact of boek hier uw praktijkles


In alle lessen ligt de nadruk op het uitbouwen en verdiepen van de relatie en communicatie tussen mens en hond.
Elkaar begrijpen en vertrouwen vormen daarbij 2 centrale peilers.

Om u beter te kunnen begeleiden en uw hond in de juiste groep te laten starten zullen sommige groepslessen worden voorafgegaan door een evaluatiesessie.

Belangrijke voorwaarde bij het volgen van de lessen:

  • Alle honden dragen een harnas *
  • Geen corrigerende middelen toegelaten
  • Leibanden minimum 3m lang *

* Om tegemoet te komen aan deze voorwaarden geven we aan elke cursist die ook een account aanmaakt in de webshop, een korting van 10% op leibanden en harnassen. 

Alle prijzen zijn inclusief BTW