TR - IDTE

Turid Rugaas - International Dog Trainer Education

De gerenommeerde hondentrainer en bestsellerauteur uit Noorwegen komt nu, voor het eerst, ook in België haar opleiding geven.

De filosofie en werkwijze van Turid Rugaas is gebaseerd op jarenlange ervaring als trainer en op observaties van tienduizenden honden. Ze erkent honden hun natuurlijke coping-strategieën en probleemoplossend vermogen en helpt ons deze te begrijpen zodat we die kunnen stimuleren in opvoeding en benutten in therapie.
Op gebied van hondentaal is Turid nog steeds DE referentie. Ze leert ons de subtiele communicatie te herkennen en te begrijpen, zodat we gedrag beter kunnen interpreteren en dat we de juiste begeleiding kunnen geven, waar nodig.
Turid gelooft heel sterk in het lerend vermogen en in de sociale vaardigheden van honden. Daarom leert ze ons hoe we die eigenschappen maximaal kunnen benutten om ongewenst gedrag op te lossen en om honden te laten uitgroeien tot de evenwichtige (fysiek, mentaal en emotioneel) sociale dieren die ze van nature zijn.  

Enkele topics die zullen aan bod komen:

Geschiedenis, ethologie, instinctief gedrag
Hoe leren honden
De zintuigen
Fysiologie, de hersenen, stress
Normale beweging van honden en problemen herkennen
Hoe observeren
Mentale stimulatie
Puppies, jonge honden, ontwikkelingsstadia van pup tot volwassen hond
Probleemgedrag, herkennen en oplossen
Instructie technieken
Consultatie technieken
Rassenkennis
Trainingsmethoden en technieken
Gezondheid van de hond
Communicatie en lichaamstaal

Turid Rugaas werkt al meer dan 40 jaar met honden. Aan het einde van de jaren '80 bestudeerde, beschreef en systematiseerde ze samen met haar collega Stale Odegard de "Kalmerende Signalen" bij honden. Haar boek en haar video's over dit onderwerp, in vele vertalingen, zijn bestsellers, en worden over de ganse wereld als referentiepunten beschouwd. Turid reist de wereld rond voor lezingen te geven en haar opleiding loopt  in meer dan 12 landen.

Anne Lill Kvam, eveneens uit Noorwegen, trainde mijndetectiehonden in Angola. Ze geeft wereldwijd volledige opleidingen tot Nosework Dog Trainer. In de IDTE zal ze een unit verzorgen met haar specialistie: nosework.  Haar boek "The Canine Kingdom of Scent" is een best-seller en een duidelijke referentie voor iedereen die meer wil leren over de verschillende vormen van speurwerk en hoe je het kan aanleren aan je hond. 

Praktische informatie

  • Data:

10 units van telkens 3 dagen - vrijdag t.e.m. zondag:
31 maart - 2 april 2017
9-11 juni 2017
25-27 augustus 2017
20-22 oktober 2017
1-3 december 2017
23-25 februari 2018
20-22 april 2018
8-10 juni 2018
21-23 september 2018
2-4 november 2018

 

  • Prijs:

Inschrijven is enkel mogelijk voor de volledige opleiding, niet per unit.
Voorschot: 2000€ (waarvan 500€ ter bevestiging van inschrijving, de overige 1500€ van dit voorschot kan worden voldaan in schijven. Deze vooruitbetaling in schijven is mogelijk tot 2 maand voor de aanvang van de opleiding. Zie contract voor specificatie.)
Per unit: 250€ (te voldoen voor de unit aanvangt)
Totaalprijs: 4500€
Inschrijvingen zijn beperkt tot 20 deelnemers.

 

  • Voertaal: Engels

 

 

  • Locatie:

Park van Beervelde 
Beervelde-dorp 75
9080 Beervelde
België