Speuren

Speuren is een van de meest natuurlijke activiteiten voor een hond. Alle honden kunnen speuren, tijdens wandelingen doen ze het al, als we er specifiek op oefenen kunnen we hen helpen om hun talenten te ontwikkelen.

Dit is ook een activiteit waarin de hond, letterlijk het voortouw neemt. De mens is hierbij afhankelijk van zijn hond, voor mens en hond is dit een heel interessante ervaring. Voor de hond betekent dit vaak een boost in zelfvertrouwen en gevoel voor eigenwaarde. Voor de mens is het een heel verfrissende en boeiende ervaring om afhankelijk te zijn van je hond en zijn leiding te volgen.

Van beginner tot gevorderde:

  • Op een speelse, leuke manier kennis maken met speuren.
  • Voor alle leeftijden en alle rassen.
  • Jonge en oude sporen, korte en lange.
  • Sporen met distractie.
  • Sporen met moeilijke obstakels en uitdagingen.
  • Sporen met pollutie van het geurspoor.
  • Mensen leren hun honden te "lezen" in actie en vergroten hun vertrouwen in hun hond.

Elke speurles, zelfs elk spoor wordt voor elke individuele hond aangepast. Er wordt geen enkele druk gelegd op de hond (of mens) om te presteren. Het gaat om samen genieten, talenten ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aangaan.

 

Voor wie: Elke hond, elke leeftijd 

Maximum 4 honden per les

Plaats: Verschillende locaties worden gebruikt in het Waasland, dit wordt vooraf doorgegeven.

Duur: 3 à 4 uur (duur is afhankelijk van aantal deelnemers, het soort sporen en hoe de honden werken)

Prijs: U kan betalen via beurtenkaart of als u eerst wil proeven, dan kan u een proefles volgen met uw hond aan 35€
Leskaarten kan u aanschaffen via de agenda. Deze leskaarten zijn op persoonsnaam en kunnen niet worden doorgegeven aan andere personen. Eenmaal u een leskaart hebt aangeschaft is deze geldig voor alle groepslessen en theorielessen van FreeDogz. 
Leskaarten kunnen niet worden terugbetaald.

Inschrijven: Klik op deze button om naar het online reserveringssysteeem te gaan. Daar kan u zich aanmelden, beurtenkaarten kopen en lessen boeken.
Lessen Reserveren

Praktische info: Speurlijnen zullen ter beschikking zijn en kan u lenen. Honden dienen echter wel hun eigen harnas te hebben. Draag sportieve en makkelijke schoenen, ook best een lange broek om door struikgewas te gaan. U zal gevraagd worden om voor andere deelnemers een spoor te lopen, dus uw hond zal ook enige tijd in de auto doorbrengen. Breng voldoende beloning mee voor uw hond (in het begin worden er meerdere korte sporen gelopen per hond). Bij voorkeur gebruiken we in het begin een vochtig, sterk geurende beloning, zoals paté, corned beef, blikvoer ... Breng ook een "smeller" mee, een doekje dat u op zak houdt en waar uw geur dus aan zit, zodat de hond uw spoor kan herkennen. 


In alle lessen ligt de nadruk op het uitbouwen en verdiepen van de relatie en communicatie tussen mens en hond.
Elkaar begrijpen en vertrouwen vormen daarbij 2 centrale peilers.

Om u beter te kunnen begeleiden en uw hond in de juiste groep te laten starten zullen sommige groepslessen worden voorafgegaan door een evaluatiesessie.

Belangrijke voorwaarde bij het volgen van de lessen:

  • Alle honden dragen een harnas
  • Geen corrigerende middelen toegelaten
  • Leibanden minimum 3m lang

Alle prijzen zijn inclusief BTW