Problemen aan de lijn - Theorie

Van Chihuahua's met attitude tot zware jongens met flink wat power.

Reactieve honden

  • Uitvallen naar andere honden
  • Blaffen naar voorbijgangers
  • Fietsers achterna jagen
  • Trekken aan de lijn
  • Angstig gedrag
  • Nerveus gedrag ... 

Het is niet leuk als je zelf aan de andere kant van de lijn hangt en eigenlijk liefst van een rustige, gezellige wandeling wil genieten. Maar waarom doen onze honden dit en vooral hoe kunnen we het oplossen ?
Tijdens deze lezing gaan we dieper in op het gegeven 'Waarom?' : Waarom hebben onze honden problemen aan de leiband ? Maar we bekijken het ook veel breder, want om een adequate oplossing te kunnen aanbieden moeten we van een veel bredere basis starten. We gaan toelichten wat deze bredere basis betekent voor de hond en voor de begeleider. Voor de hond heeft dit te maken met sociale vaardigheden ontwikkelen, zelfstandigheid en zelfvertrouwen opbouwen, met verschillende situaties rustig om kunnen gaan ...  Voor de begeleider betekent dit zich verdiepen in de unieke communicatie tussen zichzelf en zijn hond, leren de grenzen van de hond te herkennen en te respecteren, langzaam opbouwen op ritme van de hond en de juiste begeleiding aanbieden volgens de noden van de individuele hond ... Hierin zijn er nog heel veel voorbeelden te geven en er zijn nog veel meer nuances per hond en per persoon. 

Deze theorieles is bedoeld om u een beeld te schetsen van wat uw hond nodig heeft als basis om de problemen aan de lijn te kunnen oplossen. Een aantal praktische oplossingen worden ook theoretisch besproken. Deze lezing biedt een basis om te kunnen verder werken aan reële oplossingen. 

Wie deze theorieles heeft gevolgd kan aansluitend ook inschrijven voor praktijklessen "Problem Solving". Omdat elke hond uniek is, gaan we tijdens deze lessen, voor elke hond individueel, de belangrijkste oorzaken van het 'probleem' gedrag bepalen. Daarna leert elk baasje wat de beste begeleiding is tijdens praktische oefeningen. De hond leert zijn copingstrategieën uit te breiden, zodat hij meer situaties aankan en rustig kan blijven waar hij het voordien moeilijk had.

 

 

Prijs: Deze theoriedag kost  60€, of 5 credits op een les- of beurtenkaart.
Beurtenkaarten kan u aankopen via de agenda. Deze kaarten zijn op persoonsnaam en kunnen niet worden doorgegeven aan andere personen. Eenmaal u een leskaart hebt aangeschaft is deze geldig voor alle groepslessen en theorielessen van FreeDogz. 
Leskaarten kunnen niet worden terugbetaald.

Inschrijven: neem contact of meld u rechtstreeks aan via de agenda.