ACTIE - Nosework DVD compilatie

Merk: Haqihana
Model: DVD
Beschikbaarheid: 2
Prijs: 87,00€
Excl. BTW: 71,90€

Aantal:

 

Tijdelijke actie

De 3 Nosework DVD's elk ter waarde van 29€,
nu gezamelijk aan 70€ i.p.v. 87€

3 DVD's: Search Games, Scent Discrimination en Tracking

 

Snuffelen en speuren is de enige activiteit waarbij een hond z'n instincten en z'n aangeboren gaven kan gebruiken, en dat op een manier die plezierig is voor zowel hemzelf als voor zijn baas. Speuren helpt de hond evenwichtig worden en zelfvertrouwen krijgen. Hij leert op een vreedzame manier samenwerken met z'n baas, die z'n hond en zijn bijzondere capaciteiten op een hele nieuwe manier ontdekt.

Speelduur: 60 minuten

Ondertitels: English, Italiano


De passie van Anne Lill Kvam voor het werken met honden onstond in 1986, toen ze haar eigen hond trainde als reddingshond. Opgeleid door Turid Rugaas, heeft ze in Angola gewerkt voor de "Norwegian Peoples Aid", een organisatie die o.a. antipersoonsmijnen ruimt. Ze was daar verantwoordelijk voor de opleiding van de honden, en supervisor bij het mijnen ruimen.
Sinds ze terug in Noorwegen is heeft ze haar eigen hondenschool "Troll Hudeskole", en is ze een veelgevraagd spreker, vooral als expert op het gebied van geurherkenning.

Turid Rugaas werkt al meer dan 40 jaar met honden. Aan het einde van de jaren '80 bestudeerde, beschreef en systematiseerde ze samen met haar collega Stale Odegard de "Kalmerende Signalen" bij honden. Haar boek en haar video's over dit onderwerp, in vele vertalingen, zijn bestsellers, en worden over de ganse wereld als referentiepunten beschouwd. De deskundigheid en de oorspronkelijkheid van haar ideeën, en haar aanleg om dingen over te brengen en aan te leren, maken dat Turid Rugaas in alle uithoeken van de wereld gevraagd wordt, voor zowel haar hele opleiding als voor symposia.

Haar boodschap is overduidelijk : onderricht en "zachte" training, gebaseerd op positieve associatie, om de negatieve uit te sluiten.